Csizmadia Éva üzente 9 éve

Törött szavakból nem lesz élet.
Abból hálót fon az enyészet,
s belerakja.
Ki több mint az Ember, az nem fecsérel időt
titkokat fejteni.
Az csak oda adja a valódit,
s ha felhorzsolja szíved vaksága?
soha ne építsd szíved a gyászra!
Azt öleld aki megtestesíti önszántából
akit keresel!

Kellenek a népdalok?
Írjatok!
Szépet!
Szerelmeset!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Imi!
Az hogy Te kiről mit gondolsz az a Te dolgod. Hogy mi a valóság az pedig egészen más mint amit Te gondolsz.
Egy író van. Az magam vagyok. ...de már ezt is sokszor közöltem. Nem fogom mindenkivel külön közölni. Hogy Te kinek a bőrébe bújsz, az sem érdekel, de nem fogok többet válaszolni, mert unom a kérdőjeleket.
Amúgy semmi bajom veled, azon kívül hogy senki sem az aki. Ezt untam meg leghamarabb.
Jah! Majd magamban írok, aztán vagy elér vagy se. Már ez sem az én gondom.
Az meg hogy olyan tükörbe nézzek amiben nem látom meg a saját szívemet, kizárt.... mert nem nézek bele, és kész. Majd én is behunyom a szemem mint Christián. Most amúgy is fáj az allergikától.

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Mindenkit meg kell nézni! Megy szerintem mindkettőnknek mindkettő, csak még csiszolni kell a közös dolgokat. Kicsit: mert írod, elolvastad úgy is. És mindent értesz:) Szép napot!
Népdalok kellenek ..!!

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Szia Évi, azért írok így, mert úgy veszem észre, ki akarsz "fogni" rajtam, ,mint az okos leányon Mátyás. Sokféle vagyok, sok férfi ilyen :). Most éppen azon dolgozom, hogy a hagyományos rizst mennyi ideig kell főzni ... legegyszerűbb lesz megkóstolni (nyilván:)).
Amúgy szerintem - te is - elég vicces (humoros) vagy. Van ... humorod, de lehet tévedek, nem láttalak még kétszer sem. .
Én, ha nagyon sokat iszom is ... .. mindig emlékszem, kivel beszélgettem.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Amúgy persze mindenkit megnézek aki énekel.:)
Szeretem is a dalaikat. :)
Én is énekelek !....persze nem hivatalosan csak idehaza.
Nekem az írás megy jobban. Neked meg az" éneklés".

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Szia Imi!

Amikor elolvaslak így akkor csodálkozom hogy miért úgy írsz hogy hoztam is nem is, adtam is nem is....Olyan az írásod minden alkalommal mint az okos lányé a meséből amikor Mátyásnak vitt ajándékot.
Nos hát elolvastam úgy is. Így aztán mindent értek.
Nos én jobban örülnék annak ha tudnám is hogy most éppen kivel beszélgettem.
Ugye nem csodálkozol ezek után ha azt mondom hogy személyesen valóbban jobb beszélgetni, mert legalább látom hogy kivel beszélgettem. Így meg találgatom hogy ki mondta? mit mondott? mért mondta? Röhejes vagyok mint Hofi viccei. Jah! :D

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Évi :). Amitől tartottam - igazából nem tartottam, mert ami be akar, az be is következik - bekövetkezett, káoszba fulladt a beszélgetés, legalábbis itt (csak). Vagyis nem, de te is másról beszélsz és én is, persze valahol egyről, de az .. na mindegy.
Nem is mondtad, hogy téged mindenfélébe bele lehet rángatni. Néha jó az. Áh, hülyeségekbe pedig nem kell belerángatni a másikat, elég egy hülye, ne terjessze a betegséget. Kormányfő nem kell, a hatalom nélküli rend, a civil hatalom az elég, hogy mindenki tudja, mi a becsület, és a szerint él. Tudtad, hogy karatézni jó egyébként, meg a Tai Chi, az Aikido, ilyenek, edzi a testet, lelket (?). Persze, ilyen sokat tudok rólad, bánom, hogy kiderült... . Ne zavartasd magad, mindig hozzá lehet szólni, de azt megfigyeltem, hogy gyakorlatilag, ha csiklandozlak, akkor is a zsebkendő után nyúlsz ... most is, hogy "elvettem a kedvedet". :) Befolyásolni nem igazán szeretnélek, úgymond ez eszembe nem jutott. És nem is vettem észre.
Engem sajnálj, nagyon nehezen chatelek (vagy olyasmi, sőőt), és legalább ötször meggondolom, hogy mit és hogyan írok ide válaszba, megfogalmazásba, beszélgetni jobb. :D (mások is beletenyereltek, igen)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Szia Imi! Lemondtam az Ember szelídítésről. Az Ember aki hülyeségekbe akart belerángatni elvette tőle a kedvemet. Különben sem engedném meg senkinek hogy mézeskalácsos háznak nézze a" váramat". Ha kormányfő lennék akkor az már nem is én lennék.
Persze okosakat én is tudok gondolni. Kormányfőnek lenni ma is olyan nagy felelősség mint mindig is volt. Azt viszont hogy befolyásolni hagyjam "bárkitől" is magam soha többé nem engedem. Az eszközök elképesztettek. Akkor inkább megtanulok karatézni.
.....de hogy miért pont én tenyereltem bele a szarba azt nem tudom. Lehet mások is csak nem tudok róluk. Persze azt sem tudom hogy az mivel járt volna. Csak a magamét tudom.
Amúgy egészen jól informált vagy a hozzászólásaimat illetően. ....én tudnék ennyit rólad!:)
Nos egyre kevesebb kedvem van írni. Pedig örültem hogy valamit talán én is hozzá tehetek a kultúrához. Abból ami a vénámban van. Már nem hiszek benne. Elvették a kedvemet a hozzászólások.
Na Csá!:)

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Kedves Évi, a gondolatokban az a jó, hogy bármerre mehetnek, egy dolgot, eseményt vagy folyamatosságot többféleképpen lehet magyarázni, legalábbis lehet a jó oldaláról is nézni. A kisebb dolgokat. Amúgy mindent próbálni lehet így nézni .. általában sikerül, és a gyakorlással egyre könnyebb is, mint minden más is. A kisebb dolgokat úgy értem, hogy kisebbek, mint a súlyos betegség vagy az elmúlás. Tehát az élet.

Nem fejtegetek rejtélyeket, bár lehet, néha úgy tűnhet (nekem nem úgy tűnik), néhány rejtély megoldása még izgalmas is lehet.. A bölcsességek ... nem érdemes sok szót pazarolni rájuk, vannak. Néha, ha az ember megkívánja, eszi, mint a tejszínhabos epret, de elfáradhat is ebben. Mást nem pótolnak, ám téged sem tennének államfőnek, mert rögtön két tiltással kezded. Tiltani nem lehet, nem célszerű .. átvitt értelemben kell megmagyarázni, mit szabad és mit nem. Félreérthető, amit most írok, de inkább olvassanak az emberek bölcsességeket, mint semmit. Háát jobb lenne mást persze, irodalmat vagy hallgatni jó népzenét, utóbbi kiválóan pótolhatja például nálad az olvasást - igazából úgy lenne jó olvasni manapság is, hogy megjelenik valakinek a műve, tegyük fel kivehető a könyvtárból, elolvasom, majd a következőt, tehát kortárs irodalmat kéne olvasni, az lenne az igazán izgalmas. Inkább, mint a régebbieket, mert azok egy más kor és olvashattad is.

Ha nálad járt egy ember, annak nem mondtad el, mi a jó a világban, vagy nem is kísérelted meg? És ha megkísérelted, mit szólt arra? Ha nem kísérelted meg, akkor nem te is hibás vagy abban, hogy olyan maradt amilyen? És csak egy ember járt nálad összesen... ki van írva a házadra, hogy mézeskalács ház, oszt ezért senki meg nem látogat több' olyan rossz a híred... tán. Tehát azt kérdezem ilyen kerülő úton, hogy volt-e sikerélményed. Mostanában persze. Olyan emberszelídítős.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Tudod Imi szerintem mindenki idézget össze vissza ahelyett hogy beszélgetne.
Olyan érzésem van tőle , mint ha a saját gondolatait kevesebbnek minősítené mint azokét akik nagy bölcsességeket szültek a tapasztalataikból.
Ezért írtam azt még az elején amikor az oldalakra beregisztráltam hogy bölcsességeket én is tudnék mondani.
Néha úgy érzem hogy velem senki sem akar beszélgetni. Te is ugyan olyan vagy mint akik rejtélyeket fejtegetnek.
...és aki nálam járt is egy ilyen ember volt. Sajnálom érte. Mindene meg volt ami az életét élhetőbbé tehette volna, csak a saját gondolatai nem. Azt másokéból próbálta elővarázsolni. ...de azt ugye lehetetlen. Valakinek vagy van, vagy nincs. Neki nem volt.

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Én jobban szeretek személyesen kommunikálni. Sajnos te messze vagy, úgyhogy marad a "ez". Nagyon ragaszkodsz bizonyos dolgokhoz, "mások szavai", "saját gondolatok", stb. biztos, hogy nem spam (gép) vagy, hanem élő személy? ;)
Tényleg nincs szőr a hátadon? Akkor a magyar tulajdonképpen keleti (macska / egér), jah, mert; Szkítia elterjed odáig. Értem, rendben van már. Uff.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Szia Imi!:)
Én nem olvasok filozófusokat de szép irodalmat is egyre kevesebbet időhiány miatt.
Valamikor sokat olvastam.
Ami szókincsem van, az bizonyára onnan.
A macska egér játék évezredek óta a magyar nyelv sajátja. Mindenki oda alkalmazza ahol tanítani akar belőle.
Ha folyton mások szavaival akarnék élni akkor bizonyára a kutyát sem érdekelném, és őszintén szólva engem sem érdekel aki mások szavaival operál, vagy ékeskedik.
Mindig az érdekel ami a fejedben születik gondolatként. Csak a saját gondolataid érdekelnek. Az vagy Te.
Most szebbet írtál .
A múltkori ledöbbentett.
Tudod Te egy nagyon különc Ember voltál régen, és a szavaid is ezt tükrözték, de nekem ettől mindig feláll a szőr a hátamon. Már mint a nem létező szőr.
Amúgy bár kinek a gondolatait ha értelmes szívesen veszem. Velük elbeszélgetek.

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Kedves Éva, te emlékszel, hogy én milyen voltam 20-25 éve (összesen egyetlen beszélgetés alapján), de én is. Én viszont nem emlékszem rád, nem tudom, milyen voltál, csak azt tudom, milyen vagy most, vagy legalábbis sejtem. a múltam is az enyém, de nem élek benne, ha egy beszélgetés alapján más úgy ítélte meg, hogy fárasztó lehettem, akkor azt mondom erre, na bumm, és akkor mi van. Ez nem jellemző rám.
Amúgy ezek az idézetek egy fórum üzenőfaláról valók, folytatólagosan, nekem is gyanúsak voltak, mármint "szomorúság" szempontjából, de mégis idetettem. Rossz döntés volt, utólag elismerem, nem jók ezek, mint már írtam is az előbb. Nehéz jól dönteni amúgy, mindig csak a leghelyesebbet. Elsőre látásra tetszettek, lényegében befolyásolt az író neve is, igazából az legfőképpen, a tartalmat nem rágtam át.
Én Hamvas Bélát viszont szeretem, igaz, egyvégtében olvasni nehéz, és folyamatosan olvasni nem is kell (éppen, mert rá kell hangolódni, vagy VAN hangulat olyan). Csak néha vannak az embernek gondolatai, aminek a megerősítését látja Hamvas vagy éppen más írásaiban. Vagy éppen máshogyan vannak fogalmazva a gondolataim, más témakört is belevesz az író vagy költő az ő gondolataiba, más vetületeit is mutatja, mint ahogy én látom. Látod, ezért jó beszélgetni is - én azt jobban szeretek, mint írogatni - mert te mondasz valamit én válaszolok, és fordítva. Örkény novellájával kapcsolatosan igazad van, én is úgy vagyok vele, hogy erősnek kell nevelni az embert, nem gyengének és panaszkodónak. Hamvas mondjuk nem nevel, csak tájékoztat. A taoista, zen, hindu vagy más keleti filozófiák viszont erősnek nevelnek, és ugyanígy szerintem a magyar népdalok szövege is .. csak néha elbotorkálok másfelé is, hogy mi van ott, mi jön ki belőlem, ha azt olvasom, persze megunom. Most miattad (mert igazad van), egy ideig más szemmel nézek eleve az Örkény írásokra, gyanakvással, keresem, hol az erő. Nem poénkodom, mert ezt tanításnak kaptam tőled, így érzem.
Az egér bennem biztosan megvan, ettől ne tarts :). A szerelmi játékok manapság kicsit tényleg a pénzre mennek vagy a rangra, vagyis a materiára. Illetve az van, hogy a nő vagy a férfi nem tudja mit akar, mégis belekezd, tehát "kacér", sok ilyen van. Magamat nem így ismerem és ismerem magamat, a hibáimat és az érdemeimet.
Sajnos, nem sok alternatíva van a világban gályázni kell, ha érdemeid vannak, akkor is. De én például elkezdtem feleleveníteni a nyelvtudásom, mert erre van szükség. Mármint erre "is" más érdem mellett.
Tekintsünk el a jövőben a szenvedéstől, nekem sem áll szándékomban ilyen lírával példálózni. Blogvezetői eltévelyedés volt.
Azonban még kucorog a kérdés bennem, hogy hol írnak egér és macska játékokról a szerelem kapcsán a kelet vallásaiban (ez egy kérdés hozzád).
Nem tudom. A tantra például megint más, két iránya van, én általában csak az egyikbe olvasgatok bele, a lelkibe. De nem dereng semmi erről onnan sem.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Ami szomorú, és még érthetetlen is mert egy filozófus gondolatait próbálja papírra vetni gyermeki egyszerűséggel, az épp hogy nem gyermekeknek való. Az a gyermekeknek méreg.
A lélek ugyanis többet lát mint a gyermeki agy. A gyermek a szomorúsággal és tehetetlen bánatokkal úgy azonosul hogy egy tehetetlen író agya aki szépirodalmi alkotást fabrikál belőle ráömleszti egy- egy nagyon okosnak képzelt pedagógus agyából kötelező irodalomként a felnövekvő generációkra.. Azaz nem úgy nevelik a népet hogy erős és küzdő legyen hanem úgy hogy össze roskadó és gyenge. Már gyermek fejjel megtanítják a lelket szenvedni. Ez több mint bűn. Ez a tudatlan psziché bűne a tudatos felett. Azaz a múlt szenvedéseit örökíti a jövőbe szépirodalom címén.
Aztán aki jó diák és valóban elolvassa, az nem tudja felnőtt korában miért nem tud gyökeret találni. Hát mert vissza húzta a gyökereit.
Ki akar egy rabszolgatartó társadalomban a gályán evezőssé válni?Hát senki. És mégis azzá válik, mert nincs más alternatíva. Ezt hívják bűnnek!
Nem kell folyton keresgélni az Igazságot mások szájából.
Ha magad nem találod meg magadban, akkor soha nem fogsz tudni játszani igazi szerelmi játékot csak azt a szenvedőst. Azt meg megtarthatod. Nekem nem kell.
Jah! Valami Ilyesmit mondtam neked régen is, hogy fáradt vagyok a hülyeséghez.
Csak talán szerényebben. Nem emlékszem.

Válasz

M Imre üzente 9 éve

- Nálatok - mondta a kis herceg - az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek. Mégse találják meg, amit keresnek.
- Nem találják meg - mondtam.
- Pedig egyetlen rózsában vagy egy korty vízben megtalálhatnák...
- Minden bizonnyal - feleltem.
- Csakhogy a szem vak - tette hozzá a kis herceg. - A szívünkkel kell keresni.

Antoine de Saint-Exupéry (1900 - 1944) francia író és pilóta
A kis herceg

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Egyébként tényleg lehet mondani erre az Örkény műre, hogy szomorú. És nekem sem tetszik túlságosan, ahogy itt egyben is elolvastam,
http://orkenyistvan.hu/a_beszelo_harsfa
bár, hogy nem tetszik, az nem jó szó, nem lopja be magát az ember szívébe, nem lesz a kedvencem. Valószínűleg nekem sincs hangulatom ehhez most, pontosabban inkább gyerekeknek szól, mit felnőtteknek. :)

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Nem ismerek ilyen tibeti vagy más keleti tant, hogy az egér a szerelmi játékok jelképe, ha küldesz egy linket vagy leírod, talán megértem ... de nem is találtam.
https://www.google.com/search?q=macska+egér+keleti+filozófia

Persze, a szerelem ...,
>> A színházban a szabad jegyesek fütyülnek először. <<
>> Akkor kezdesz kutat ásni, ha már ihatnékod van. <<
egér a lélekben is lehet, nemcsak a valóságban. És végeredményben az olyan orvosságokat meg kell becsülni, amelyek ingyen vannak, mint a szerelem is. És van a szeretet is.

A könyvekről,
>> Nem lehet kinyitni egy könyvet anélkül, hogy ne tanulna belőle valamit az ember. <<
persze, inkább a vidám könyv vagy írás, ezek filozofikusak voltak (az általam korábban idézettek), lényegében én is hangulatom szerint olvasom ezeket, hol ezt, hol azt. Sokfélét.

Csak a bölcs tudja, mikor adja a bolondot.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Imi!

Mindenki aki nagy gondolkodó, maga után hagy legalább egy olyan művet, vagy egy művében olyan meghatározó Jelet, amiből Ő felismerhetővé válhat.
Aki tudja magáról hogy üzenetet kell közvetítenie az Emberiség felé a gondolataival, az megpróbálja a saját tehetségének az esszenciáját nyújtani, abból amit oda képes egyáltalán adni.
Ez amióta világ a világ, így van. Ebből pedig az Ember jelleme bőven kiolvasható.
Azaz van vízválasztó. Aki Emberi életeket áldoz azért hogy a hatalmi pozícióját megerősítse, annak a műve nem tehető mérlegre. Ez biztos hogy így van. Aki a Békességével teremt, az kerül magasabb szintre. Akinek nincs egere, az frigiddé válhat.
A kelet filozófiájában ugyanis az egér a szerelmes játékok jelképe.Aki csak a száraz irodalmat kedveli az lemarad a macska egér játékról. Persze pejoratív értelemben utálatos, de ez itt most nem "politika" hanem nő-férfi játéka.
Ami gusztustalan az csak szóban és csak vicc formájában vidít. Papíron pedig közönséges. Aki ezen csámcsog az maga is közönségessé válik.
A linkeket elmentem és talán írok is valamit.
Azért köszönöm.:)
Örkény Istvánnak nagyon száraz volt a fantáziája. Néha dermesztően fárasztó.
Azért nem csak Örkényen nevelkedtem. Ez is az egyik szerencsém.
A gondolatok ugyanis nem csak abból születnek ami szenvedős, hanem abból is ami örömet okoz. Nekem Örkény sok fájdalmat okozott., és a fájdalom az életben olyan sok helyen van jelen hívatlanul, hogy nem hiányzik hozzá még egy lehangoló mű is, nem hogy több. A gondolatok ha emelkedettek akkor is tanítanak ha az örömről szólnak. Megmutatják hogy nem csak halni érdemes, de élni is.Ezt a tapasztalatot pedig nem illik senkitől elvitatni. Ha az Emberek nem tapasztalták volna meg a Szerelem ízét, akkor már
rég felégették volna a Földet, csak mert nem lenne érdemes élni. Persze a hatalom vadászok között sok a lélekben herélt, vagy frigid, de ezt mindenki hallja és látja amikor megszólal.

Válasz

M Imre üzente 9 éve

"Az új faj képviselőiben lassan kifejlődött a tudat: már nem vagyok egyedül. Az még titok, hogy a hozzám hasonlóak hol vannak. De már tudom, hogy vannak, és ha találkozom velük, felismerem őket anélkül, hogy egyetlen szót is váltanánk. Amíg valamilyen emberből csak egy van, kivétel, ha kettő, különös, ha három, már közösség. "

Hamvas Béla: A Vízöntő
http://www.hamvasbela.org/2011/11/hamvas-bela-vizonto.html

22.

Az új helyzetre való tekintettel a dolgok megértését újból kell kezdeni.

Vagy, ami még fontosabb: aki ebben az új helyzetben a dolgokat meg akarja érteni, annak az egészet elölről kell kezdenie.

És ami még ennél is fontosabb: az embernek még sohasem volt annyira szüksége az isteni értelem fényének segítségére, mint most, amikor a dolgok megértését újból és elölről kell kezdenie.

Ez nagyjából annak a világváltozásnak az értelme, hogy a Föld és az emberiség a Vízöntő jelébe lép.

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Érzem, hogy elmegyek apátok után - mondta Veronikának. - Te vagy a nagyobbik, vigyázz a húgodra. A lányok sírva fakadtak, a Veronika fogadkozott, hogy anyja helyett anyja lesz Marikának.
- Egész életemben dolgoztam - mondta végezetül a szegény özvegyasszony -, és még sincs egyebem, csak egy kecském. Azt kívánom, hogy legyen kettőtöké a Liza.
Veronika még jobban sírt és megfogadta, hogy mindennap megfeji Lizát és két csuporban két egyenlő részre osztja a tejét.
Alighogy ezt elmondta, egyet sóhajtott és kilehelte a lelkét a szegény asszony. Két árvája megsiratta, megmosdatta, s fehér gyolcsba pólyálva eltemette a temetőben. Koporsóba nem lehetett fektetni, mert a faluban nem ismerték a deszkát. Elfelejtettem ugyanis mondani, hogy fák sem voltak a faluban, aminthogy nem is lehettek fák egy olyan helyen, amely nincs. A fák repülő magvacskái elszálltak a falu fölött, és még csak le sem tekintettek a nagy magasságból, mert azt hitték, hogy nincs ott semmi. Így aztán ebben a faluban a legnagyobb nyárban akkora árnyékocskát sem lehetett találni, mint a tenyerem.
- Örkény István
___
És a csoki is nagyon egészséges, főleg az étcsoki ... a mogyorós és a kókuszreszelékes.

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Az erős paprikát csak módjával fogyaszd, igaz olcsó, de erős hasfájást, azaz szelelést okoz. Tapasztalatból mondom, mi másból. :)
A következő palacsintákat szeretem (a teljesség igénye nélkül): mákos, diós, túrós, tökös, lekváros, ... mogyorókrémes, csokis, vaníliás ... sós mindenféle. A paprikásat magában nem igazán. Esetleg padlizsános, az is pa kezdetűs. Nem próbáltam, de tippelem, így van.

Azt hiszem tudományos magyarázat is van, az első
"A légi utasok szempontjából a legfontosabb következtetés, hogy a visszatartás számos hátránnyal jár: kényelmetlen érzést, sőt akár fájdalmat okoz, felfúvódáshoz, emésztési zavarokhoz és gyomorégéshez vezet. Ezen felül a visszatartáshoz szükséges koncentráció közvetve erősítik a stressz tüneteit.

A szerzők szerint egy esetben nem javasolt a bélgázok kiengedése: a pilótafülkében. Ott ugyanis a szag ronthatja a másik pilóta koncentrációját, így a repülésbiztonsági kockázatok felülmúlják az egészségügyi előnyöket."
http://www.origo.hu/utazas/hirek/20130219-egeszseges-a-szellentes-repules-kozben.html

és a második, melyet egy barátomnak küldtem el levélben, mert panaszkodott, hogy igen panaszkodnak rá, amikor (megnyugtattam)... és éppen azon a héten olvastam ezt (megkerestem, de nem volt nehéz):
"A kutatók arra figyelmeztettek, hogy a hidrogén-szulfid szagolgatását nem szabad túlzásba vinni, mert nagy mennyiségben mérgező, de egy-két szippantás kifejezetten egészséges lehet az emberek számára." (!!!)
http://hir.ma/egeszseg/belgaz-szaggal-gyogyitanak-a-rakot/399345

Én is szeretek normálisan táplálkozni, jó is az.

A múlt megtörtént, azzal nem kell foglalkozni, és a jövővel sem, csak a mával, mert a jövő majd ebből jön, valami, úgysem tudod ... Vágó István sem tudja. ;)
Ilyennel az amúgy is leterhelt agyat nem érdemes fárasztani, hogy jövő. Leterhelt, mert a mindennapok szép dolgait dolgozza fel folyamatosan például. Lesz jövő, igen, fogadunk?

Én sem rontok rá senkire (a senki nem tudom, hogy ki, ezért nem tudom milyen tulajdonságokkal felvértezett: senki -> semmi), csak valakire (róla legalább sejtek valamit: valaki -> valami) arra sem rontok rá, hanem kérdezősködöm. Így derítem ki, hogy kacér-e vagy facér. Ám a facér is lehet kacér ... na jó nem szoktam minden poen-t (ping-pong) leütni, itt abba is hagyom. Cél nélkül ne legyen kacér valaki! Mert ha valaki cél nélkül kacér, annak is van célja, öncélja. Ami csak neki jó, az nekem nem, ezért meghagyom ilyképp magában boldogságában, hosszú távon ennek a dolognak örülni nem tudok. :)
Biztosan majd ő is megtalálja a foltját valakiben, aki nem én vagyok. A facér az teljesen más, becsülendő, figyelni kell rá, ha egyéb jó tulajdonságokkal is rendelkezik, mely egyéb jó tulajdonságok rajta vannak kívánságlistán.

A döglött nyulat biztosan felcsókolja a királyfi, ha erre gondoltál a metaforával. Ha megérdemli. De miért ne érdemelné meg? A fenébe is. Tett rosszat, olvastunk erről a népszabiban vagy más mérvadó lapban? Hát nem. Akkor csókolja csak. Szerintem maradjunk abban, hogy természetes úton "halálozott" el, hiszen, te egy egeret sem bántanál, ha pedig mégis, akkor ... . Figyelek!

Sajnos egy kérdésre nem tudok választ. Pedig nem mondtam, hogy mindegyikre tudok. Hogy a varázsló miért nem tudja, hogy kit varázsolt. És azt hiszem ez fontos válasz lesz, nem elsőrangú, de azért ne ötéves terv legyen, azt javaslom neked. Érdemes lesz még egy következőt varázsolni, amit tudsz, hogy ki vagy mi, tehát ne senki legyen, hanem Valaki.

Közben észrevettem, hogy elvarázsoltak engem is a mondataid, úgyhogy jó nagy két komolytalanságba keveredtem most én is, szegény fejem.

Úgyhogy röviden, de tényleg röviden, mert lenne miből válogatni, egy nálam sokkal nagyobb, humoralista szavaival folytatom.

Ma reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom.
Miért ülsz ilyen egyenesen? Nyilván tartásod van?
Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.
A gazdaság a szakadék szélén áll, de jövőre egy nagy lépést teszünk előre.

("... Olyan összefüggéseket teremt a szavak között, amelyekkel új tartalmat ad a kifejezéseknek. Váratlan asszociációkat fedez fel, amelyeket a színész előadásmódjával felerősít."

Zelk Zoltán 1962-ben azt írta, hogy "Sándor György olyanokat tud kitalálni, amiket csak Karinthy Frigyes találhatna ki, ha ma élne, egy mai Hadik kávéházban", Lázár István 1982-ben pedig így vélekedett: "Sándor György humoralista egy képzeletbeli világranglista legfelső sávjában helyezhető el, rangbeli társai közül találomra említem Woody Allent, Jacques Tatit, Arkagyij Rajkint.)

Azért ilyen rövid, mert sehol nem találom most... egy könyve van meg. És a végére egy emlékezetes: "figyelünk egymásra"

Szakállasan odament az utcán pár emberhez..
Megszólítottam egy nénit, hogy nem tetszik engem megismerni?
Én vagyok az Imrének az unokahúga.
És a reakció: - Milyen Imrének?

Válasz

M Imre üzente 9 éve

aminek nincs neve..

"Így aztán nem kapott nevet, ami nagy baj, mert aminek nincs neve, arról nem tudnak az emberek, és amiről nem tudnak az emberek, az nincs.
Tehát ez volt a legszegényebb faluja a világnak. Nem volt temploma, mert nem talált oda a pap, nem volt iskolája, mert nem tudták, hová küldjék a tanítót, nem volt orvosa, sem bábája, sem patikusa. Aki beteg lett, jajgatott, mert nem volt, aki gyógyítsa, s ha már eleget jajgatott, akkor meghalt, és azontúl csöndben maradt.
Így éltek és így haltak meg az emberek a világ legszegényebb falujában.
Így halt meg a világ legszegényebb falujának legszegényebb asszonya is. Két árva leány maradt utána, a harmincéves Veronika és a tízéves Marika. Amikor halálát közeledni érezte, behívta a szegény asszony a leányait, és megcsókolta őket."
- Örkény István

Nyugat a Kelet fogantatása és éppen most gázon vitatkozik, no meg máson is, de a máson már régebb óta és máshol. Ha a gázon, akkor Európának kéne gondolkodnia Amerika helyett, mert Amerika nem tud és nem is akar ... mert el kéne gondolkodni már, annak akinek a dolga és annak nem akinek nem dolga. Ezért például: http://index.hu/kulfold/2014/08/29/itt_vannak_oroszorszag_uj_hatarai/
... persze ez nem ide tartozik, nagyon nem, de sehova sem kéne. De most rendszereket próbálnak pakolgatni feleslegesen, mikor tárgyalással meg lehetne oldani, amit az szeretne és amit emez, hogy mindegyiknek jó legyen. Ők nem mennek háborúba ... mást küldenek. A háborúknak csak vesztesei vannak.

Zsebkendőm van, papír, azt hiszem 4 vagy 5 csomag, két hónapja vettem 6 csomaggal,mert megtetszett a csomagolása, színe, illata, szívesen adok, mert keveset fújok orrot, így nem fogy és a dolgokat használni kell, hogy fogyjanak, és mert azért vannak. Persze jobb lenne a vászon, de most ez van, majd lesz az is. Példaként mondhatom, hogy termelés gépiesítésével az üzletember kiteszi a dolgozóit, tehát semennyit sem fizet sok embernek, de ez a sok ember semmit nem fog vásárolni a semennyiből, tehát az üzletember tulajdonképpen veszít, sokat és egyre többet, egyre kevesebben veszik meg a termékeit. A háború vagy annak közelsége, látszat állapota fellendíti a pangó gazdaságot (nem mindegyiket persze, csak aki részt vesz benne), de a kisemberekből csak a katonáknak ad pénzt a megélhetésre. A katonának általában mindegy, neki a parancs számít, és azt nem ő találja ki. "Fura" világ ez.

Egy normális fogyasztói társadalomban a hiteleket vissza lehet fizetni, esetleg át lehet ütemezni. A hitelek nem jók, de esetleg egy évben egyszer beleférnek a büdzsébe ... mármint egy áruhitel egy évben, nem más. Kalákában házat építeni jó például, vagy a cserekereskedelem. Vagy van más is. De legjobb a pénzt munkával megkeresni, amit elköltök. A Nyugat mohó, a Kelet nem, mármint az igazi a filozofikus kelet.

Amúgy csodálkozva olvasok néhány hírt, például most (ma), hogy a legújabb Coelho regény milyen pikáns fordulatokat használ. Reklám? Nem tudom. Inkább szomorú. Kicsit. Soha nem olvastam Coelho-t, biztosan kéne, de nem is kell mindent elolvasni, ha máshonnan is ugyanazt megtudom. Túl misztifikálni sem kell a dolgokat, egyes filozófusok mondanak használhatót és teljesen használhatatlant is. Ki kell szűrni, bele kell folyni a történésekbe, élni kell a mozgásban és nem sodródni.

Nagy éhínség lehet a környékemen a macskák között, mert mostanában egy szál mindent összerágó, összepisilő egér sem tűnik fel nálam ... bár épp ilyenkor szokott, mikor ezt említem, illetve jön a tél, majd akkor. Mondjuk én nem etetem az egeret, találja meg a táplálékát, de ne egye meg az enyémet, oldja meg. Esetleg, ha a wc-t megtanulná használni és a papírjaimat sem rágná meg, akkor talán. :)

Tulajdonképpen Hamvas Béla egérként is újjászülethetett, akkor meg lehet, hogy éppen őt is eteted.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Szia Imi!

Ezek amiket leírtál hellyel -közzel a saját gondolataim.
Én sem rontanék senkire rá, főleg hogy nem tudok róla semmit. Hogy facér, vagy csak kacér.
Én a palacsintát szoktam megtölteni erős paprikával. Azt is csak akkor amikor nagyon erőt kell venni magamon.
Amúgy szeretek normálisan táplálkozni.
Soha nem gondoltam volna hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetek. ...és mégis megtörtént. Egyenlőre nem akarom a jövőn törni az agyamat. A jelen az ami éltet.
Hogy szívesen belevarázsolnék valakit? Így igaz....de még azt is csak úgy érdemes
ha a varázsló tudja hogy kit varázsolt. Már hogy jelen esetben én vagyok a nyúl a kalapból, ...persze azt hiszi hogy döglött nyúl. :) Nem :) Csak a költeményben döglött meg egy kis időre, de csak azért hogy valaki végre felélessze!:) Jah! A hülyeséget nekem is 2 kézzel osztotta az Isten:) Ez az én nagy szerencsém!:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Ez jó!. Aki nagyon kevéssel is beéri, és kenyeret eszik hagymával hogy elmondhassa hogy milyen ügyes volt mert be tudta osztani a létminimumot, az nagy kevélyen elmondhatja hogy Ő aztán nem hibázott, és nem szorul kölcsönre. És van hogy egy egész család él egyetlen létminimumból, és nem elég a betevőre, és bizony felveszi a kölcsönt. Aminek nincs neve, annak bizony nincs neve. És ez az ember elmegy és szavaz arra amire szavazati lehetősége nyílik. Vagy nem megy sehová, mert az Ő létezésére nem született megoldás.
Ahol az egér is sovány, ott senki sem szeretkezik. Ez a jóllakottak kiváltsága.
Ha még élne Hamvas Béla bár mikor szívesen látnám arra mit magam is eszem. :)
Amikor pedig nem ettem, és volt aki megkérdezte tőlem mit hozzon, akkor azt kértem hogy zsebkendőt, mert nincs annyi pénzem hogy azt a rengeteg könnyet amit elsírok
lenne ami felitatná.
Nos én a kelet filozófiájában azt szeretem aminek akkor is szerepet ad, amikor már minden összeomlik. Ez pedig a szerelem!:) Soha, és semmiért nem mondaná rá hogy
üssük agyon, mert egérnek lett titulálva. A nyugat pedig így harap a saját farkába.
No de ehhez kellene a nyugatnak ismernie azt hogy miben közös kelettel, mert ugye egy ama fogantatása.
Nem lehet rendszereket ide-oda pakolászni. Ész nélkül varázsolgatni, mert visszaüt.
Az élet folyamát mint ahogy a Duna folyását sem lehet megfordítani. Gátakat lehet emelni, de a természet mindig átviszi minden felett a maga törvényeit. Aki a természet adta folyamatokban tud beleállni, avagy együtt folyni vele az marad "élő".

Válasz

M Imre üzente 9 éve

10 órai (nincs több!:))

Úgy látszik, hazugságból sohasem lehet igazságot csinálni, még szigorú rendelkezések segítségével és a hatalom erejének teljes bevetésével sem. E pillanatban úgy tűnik, ha az ország népe egyhangúan valamely tétel mellett szavaz, az távolról sem jelenti, hogy a tételt elfogadja. Más szóval, valamely tétel igazságjellege a mellette leadott szavazatok számától egyáltalában nem függ. Az igazság nem statisztikai kérdés. Az egész emberiség hazudhat valamit, abból nem lesz igazság.
- Hamvas Béla

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Mára valami, egy kis derű(s mese), burkoltan persze. Jó reggelt!

Volt egyszer egy falu, mely olyan szegény volt, hogy még egerek sem voltak benne. Az emberek ugyanis a szalonnabőrt is belefőzték a levesbe, s ha véletlenül odatévedt egy egér, hát éhenpusztult hamarosan. De nemcsak egere, hanem még neve sem volt ennek a falunak. Épp akkoriban adta a császár a falvaknak meg a városoknak a neveket. Hogy azonban nevet lehessen kapni, azért fel kellett kocsiznia a bírónak Bécsbe, ami nagy útiköltségbe került. És nem elég ám az útiköltség! Pénzt kellett adni az ajtónállónak, hogy bebocsássa az érkezőt az írnokhoz, az írnoknak, hogy továbbengedje a kancellárhoz, a kancellárnak, hogy elővezesse a császárhoz, s még a császárnak is, hogy kijelentse: így vagy úgy hívják a szóban forgó falut, és nem másképp. Ennyi pénz azonban sohasem volt együtt a faluban.
- Örkény István

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Ez elment szerencsére, de jó tanács, mielőtt küldesz választ, másold a vágólapra (egér) a küldés előtt, mert elveszhet.

Válasz

M Imre üzente 9 éve

A network sem lenne jó közvetítőnek:D, megnéztem volna a válaszod előzményét, erre kidobott, majd nagy nehezen visszajutottam, beléptem megint. Tehát ez,
"Ha soha nem akarod visszaszerezni az elveszett dolgokat, akkor hirtelen szabaddá leszel."
legalábbis erre válaszolok még így utólag (az előzményed megnézve:)).
Az elveszett dolgok elvesztek, jó néha emlékezni, de vissza sosem jönnek, az már mese lenne, manapság a gyerekek hisznek ebben, a mesében, a valóságot már nem ez irányítja ... csak 0.1 % (egy tized százalék) / szomorú, de ez van, ezt látom (csak szerelmileg! - és ez tulajdonképpen nem baj;)). Amúgy én is hiszek a mesében, csak nem történik meg az életben, ami a mesében igen ... ez a más kérdés, de ettől még hiszek abban, hogy meg fog történni egyszer és valamiben (valamikben). Amiben kell, abban igen. Mindenképpen.
Nem egészen értem, kire gondoltál ám, de ez maradjon a te magánügyed persze, nem a fórumra való. Persze kicsit kíváncsi vagyok .. ha te is úgy gondolod, máshol megírod.
(ezt most nem magamra reagálom, de nem fogom törölni a duplázott válaszodat, mert nem tudom az előbb melyikre válaszoltam, és a másikat kéne, így inkám magamra folytatom. jó éjt!)

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Szia Évi,
A remény nem elég, feltétlen meg kell bizonyosodni. Fordított esetben én egy keveset, kevés időt még reménykednék - ajtóstúl nem lehet a házba rontani, és van egy tisztességes idő is, a kivárás, az erkölcs, na meg a vágy erősítése:), aztán rákérdeznék, hogy mi a szándék, van-e szándék. Ha nincs szándék, akkor nincsen, a szándékot a tettek erősítik meg, és először egy válasz. Kérdezni lehet, baj nem lesz belőle, kiderülnek a szándékok és tisztul a kép is. A remény olyasmi, mint az álom, kell is, szép, szép, de "megenni" nem lehet és egy idő után rá is un az ember, és ez az eszmélet pillanata nem tud szép lenni, sőt ez nagyon ritka eset, legalábbis én így gondolom.
Tehát azt mondom, ha "ráérsz" reménykedni, reménykedj, abban nincs is rossz, ha te sem érzed rossznak. De nem jobb lenne tudni valamit is?;)
... már férfi gondolat az utolsó mondat, a nőnek lehet a remény is elég. Én mással nem foglalkozom annyira, kinek mi jó, azt csinálja, ha nem keresztez, nem zavar. Ha sóval, borssal, paprikával, fokhagymával eszi a mákos tésztát, legyen neki így jó, bár az is lehet, indiai és akkor logikus.

Na mindegy, rendkívül örülök, hogy örömet okoztam neked a dallal. Olvastam a gondolataidban, mellesleg nekem is tetszik ez is, és a másik aznapi szám is.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Szia Imi!:)

A szívek olvasnak a gondolatokban. Nem véletlenül szorította össze az enyémet.
.....s hogy pont én válaszoltam rá? azért mert én is így "szaladnék" ahhoz akit kihallottam belőle. ...persze nem tudom hogy tudja-e hogy én tudom hogy Ő tudja.:) Csak remélem.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Szia Imi!:)

A szívek olvasnak a gondolatokban. Nem véletlenül szorította össze az enyémet.
.....s hogy pont én válaszoltam rá? azért mert én is így "szaladnék" ahhoz akit kihallottam belőle. ...persze nem tudom hogy tudja-e hogy én tudom hogy Ő tudja.:) Csak remélem.

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Összemosódott, szétmállott fogalmak, de:
"Ha soha nem akarod visszaszerezni az elveszett dolgokat, akkor hirtelen szabaddá leszel."
Ma láttam valahol ezt a videót, különösebb kapcsolódása csak az amit ide írtam, és ... ami kihallható belőle még .. szép.
https://www.youtube.com/watch?v=jSLyo3w6n68
Jó éjt!

Válasz

M Imre üzente 9 éve

És annak a legény(ek)nek jó, akiért így rajonganak;).

Válasz

M Imre üzente 9 éve

Igen .. sok változata van ennek az első magyarszováti dalnak:).

Például:
hagytunk volna békét a szerelemnek...

ágas bogas a diófa a diófa teteje

(magyarszovát)

ágas bogas a diófa a diófa teteje
s csak egy legényt neveltek a neveltek a kedvemre
azt a legényt nem adnám az anyjáért
az anyjának minden boldogságáért
az anyjának minden boldogságáért

kék szivárvány koszorúzza koszorúzza az eget
most tudtam meg hogy a rózsám hogy a rózsám nem szeret
ha nem szeret ne írja a levelet
ne búsítsa az én árva szívemet
ne búsítsa az én árva szívemet

ha tudtad hogy nem szerettél nem szerettél szívedből
miért csaltad ki az álmot a az álmot a szívemből
jobb lett volna az én árva szívemnek
hagytunk volna békét békét a szerelemnek
hagytunk volna békét a szerelemnek
http://www.szepi.hu/nota/nepdal/szoveg/T%C3%89KA/A_sz%C3%BCzek%C3%A9/lista.html

.. és a másodiknak is. Például:
Kicsi tulok nagy a járom
Fiatal még az én párom
Kerek három évig várom
Mégis ő lesz az én párom.

Kicsi tulok nagy a szarva
Nem fér bé jaz istállóba
Le kell a szarvából vágni
S a babámtól el kell válni.

Nem vágok le ja szarvából
Levágok az istállóból
Nem vágok le a szarvából
Levágok az istállóból.

S falu végén egy fehér ház
Ha ránézek a hideg ráz
Nem azért a fehér házért
Benne lakó szép rózsámért.
http://www.folkradio.hu/radio/album/felvetel/10463/kicsi_tulok_nagy_a_jarom4

De a végén ott a feloldozás:
"Bánat, bánat de nehéz vagy,
De rég hogy a szívemen vagy,
Szállj le bánat a szívemről,
Elég volt már becsületből."

Tehát "becsületből" (emberségből, szívből, érzelemből) lehet és kell is búslakodni, de örökkön örökké nem lehet, már férfi vagy jány után kell nézni, ha a kinézett ... miatt csak búslakodni lehet és nem örömködni.

És merthogy a mezőségi dalokban sok okos szó van, itt is az utolsó mondat az, ami ...:
van szeretőm de nem tetszik

öreges csárdás (magyarbece)

van szeretőm de nem tetszik
most is a kocsmába fekszik
haza hínám eső esik
attól félek hogy elesik

esik eső zúg a malom
bort iszik az én galambom
ej hadd igyék hadd mulasson
csak énhozzám hű maradjon
http://www.szepi.hu/nota/nepdal/szoveg/T%C3%89KA/A_sz%C3%BCzek%C3%A9/lista.html

... és persze a népdalénekesnő is tehet érte, hogy szép legyen a dal:).

Válasz

Csizmadia Éva üzente 9 éve

Ez is olyan szívet szorongatós.:)Nagyon szép!:)

Válasz