M Imre üzente 4 éve

2019

A MOGY-ra vasúton érkezők számára a MÁV-START Zrt. 33%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít Kistelek állomásig. Ennek feltétele, hogy az utasok a rendezvény Infópontjában lepecsételtessék a menettérti jegyüket.
Fontos tudnivalók a honlapon: https://www.mogy2019.hu/post/vasuti-kedvezmeny-rendezvenyre-latogatoknak

Válasz

M Imre üzente 4 éve

Tisztelt Önkénteseink! Kedves Barátaink!

Elindult az idei MOGY önkéntesek toborzása. Az alábbi űrlapon tudtok jelentkezni: https://www.bosztor.hu/regisztracio

Az önkéntesek kapcsolattartója idén Kozma András, akit a segitek.mogy@gmail.com címen kereshettek bizalommal.

Építsük fel ismét közösen a rendezvényt: Emberként, magyarként!

Válasz

M Imre üzente 5 éve

MOGY 2019 - KÖZLEMÉNY
http://www.bosztor.hu/single-post/2019/03/05/MOGY-2019-Kozlemeny
2019/03/05
Szerző:
MOGY Szervezők

2019. augusztus 02-04.
Ópusztaszer
VII. Magyarok Országos Gyűlése

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Elérhető a videó-tár
2018/09/10 | MOGY

A MOGY-on készített filmjeink feldolgozása megkezdődött.

A "Szövetség TV" volt munkatársaiból alakult "Kristály Média és Film" tagjai a MOGY idejére a médiák között mindeddig szokatlan módon, a MOGY szellemiségéhez igazodva, két másik civil média csapattal, "Baravidi Stúdió"-val és az "X-TV"-vel alkotott közösséget, hogy független média csapatként tudósíthassanak a MOGY eseményeiről. A közösen felvett filmjeik, tudósításaik kezdenek formálódni, a kész anyagok folyamatosan, -nem feltétlenül időrendi sorrendben- kerülnek fel a YouTube csatornáikra. A Szilaj Csikóban is megjelennek az eddig elkészült anyagok
http://www.szilajcsiko.hu/
illetve a bosztor.hu-n itt érhetőek el:
http://www.bosztor.hu/video-tar

A munka nagysága és technikai nehézsége miatt, utoljára a "Történelmi élőkép" fog elkészülni. Ezt egyszerre 5 földi, + 1 légi kamera (drón) vette, ezek, azaz 6 kamera anyagaiból lesz összeállítva.

A "Kristály Média" YT csatorna (ezen csak a KM filmjei vannak) linkje:
https://www.youtube.com/channel/UC39TcdKswvjmHSAIJL5gkYw
Ha feliratkozol a csatornára, a feltöltött új videókról automatikus értesítéseket küld a rendszer, így folyamatosan figyelemmel kísérheted az új anyagainkat. :-)

A "Kristály Média" YT csatorna tartalmaz egy MOGY 2018 nevű lejátszási listát, melyben csak a MOGY-on készített filmek vannak! Ha ezt használod, nem kell kevert anyagból mazsoláznod. ;-) Ennek a linkje:
https://www.youtube.com/watch?v=r5v76BofGnc&list=PLzVT4_RFWGvwWh2tx8WJYSrhK18sPnnjc

A "Kristály Média" fb. oldal linkje:
https://www.facebook.com/Krist%C3%A1ly-M%C3%A9dia-250956335528459/
Ha az oldalt kedveled, az új bejegyzésekről kapsz azonnal értesítést. :-)


A "Baravidi Stúdió" YT csatorna (ezen csak az ő filmjei vannak) linkje:
https://www.youtube.com/channel/UCNZI8PMA3iqVfoPRhjd0sDg


Az "X-TV" YT csatorna (ezen csak az ő filmjei vannak) linkje:
https://www.youtube.com/channel/UCOtVNQXwvbI6GwEI-y8qgcw

A média csapatoknak köszönjük az áldozatos munkájukat!

Válasz

M Imre üzente 5 éve

http://netpolgar.network.hu/video/forum_vitaindito_videok__ird_a_video_ala_a_velemenyed/vukics_ferenc_fenntarthato_nemzet
-- Vukics Ferenc: Fenntartható nemzet

Válasz

M Imre üzente 5 éve

http://netpolgar.network.hu/video/forum_vitaindito_videok__ird_a_video_ala_a_velemenyed/geczy_gabor_mert_az_elet_el_es_elni_akar
-- Géczy Gábor: Mert az élet él, és élni akar

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Számok és lelkek – a MOGY összegzése
http://www.bosztor.hu/single-post/2018/08/30/Szamok-es-lelkek---a-MOGY-osszegzese
2018/08/30 | Szerző: Vukics Ferenc

Egy csodálatos helyszín, magyar emberek önfeláldozó és alázatos munkája, nagyszerű hangulat, hatvanezer látogató, nyolcszázhuszonnégy résztvevő szervezet, ezerkétszáz önkéntes, nyolcszáz hagyományőrző és barantás, kétszáznegyven előadás, kétszázkilenc kézműves, harminckilenc kiállítás, találkozások, barátságok, keresztelők, esküvők – ez (is) volt a Magyarok Országos Gyűlése 2018-ban Ópusztaszeren.

Az újjászületett MOGY minden idők legbőségesebb programjával, a legnagyobb társadalmi összefogásból és a legkisebb költségvetéssel valósult meg. A tíz évvel ezelőtti bösztörpusztai rendezvény költségeinél is olcsóbb lett a MOGY, ami elsősorban annak köszönhető, hogy önkénteseink és segítőink nemcsak a személyes munkájukkal, de anyagi hozzájárulásaikkal is segítették a közös cél megvalósulását. Új volt a helyszín, régi és új segítőtársak csiszolódtak össze. Sok és nehéz kihívással néztünk farkasszemet az elmúlt hónapokban. Megküzdöttünk a kevés idővel, a pénz hiányával, a hitetlenséggel, a fenyegetésekkel és saját magunk esetleges kicsinységével (ez is előfordult) is. A szervező csapat elképesztő módon elfáradt, de olyan mennyiségű tapasztalatot és kapcsolati tőkét halmozott fel, ami a következő MOGY megrendezését már sokkal könnyebbé teszi majd.

Elfáradtunk, de mindannyian azon törjük a fejünket, hogy mit és hogyan fogunk szebben és jobban csinálni a következő évben. Sikeresen vettük a médiaakadályokat is. Ebben az évben tízszer annyi tudósítás született a rendezvényről, mint az elmúlt tíz évben összesen. Még inkább elégedettségre ad okot, hogy a tudósítások mindenhol elismerően nyilatkoztak teljesítményeinkről. Köszönő levelek, telefonok, üzenetek százai érkeztek a szervezőkhöz. A legtöbb ember számára helyreállt a világ rendje a Magyarok Országos Gyűlésének újraindulásával. Általános vélemény volt, hogy itt otthon érezték magukat.

Ópusztaszer most egy igazi Magyar Haza volt. Az építő jellegű kritikákban pedig az a nagyszerű, hogy maga a kritikus jelentkezik a következő évre segítőnek arra a területre, ahol a hiányosságokat észlelte. Szükségünk is lesz az új önkéntesekre, mert szinte már bizonyos, hogy a következő alkalomra kétszer – háromszor több ember fog ellátogatni a Magyarok Országos Gyűlésére.

Az ópusztaszeri első év egyfajta tesztüzem is volt. Ma már tudjuk, hogy az emlékpark és környezete a három nap alatt akár negyedmillió embert is képes fogadni és a napi látogatói létszám is elérheti a kilencven-százezer főt. A rendezvényt követően egyre több személy jelentkezik települési MOGY nagykövetnek és egyre több közösség szeretne csatlakozni az itt folyó nemzetépítő munkához. Szeptember végén összegezzük a tapasztalatokat.

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Varga Domokos György
Hát ezt nem hittem volna!

Íme, lett megint Magyarok Országos Gyűlése: a magyar civil közösségek e hatalmas seregszemléje. Nem is akárhol nyert helyet magának: Ópusztaszeren, a magyar nemzet e jelképes kegy- és zarándokhelyén. S lett nyomtatott Szilaj Csikó újság is, igaz, csak egyetlen szám erejéig, de mégis lett.


Nem adtam volna egy vak lóért.

Már több mint egy fél évtizede, hogy az egykori, szinte a semmiből feltámadt társadalmi önszerveződési csoda, a Magyarok Szövetsége (MSz) gyors oszlásnak indult. Alapítója és legfőbb lelki mozgatója, Vukics Ferenc – az Országos Baranta Szövetség elnöke, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa – a 2010 végén fellángoló belső ellentétek és viták nyomán lemondott MSz-elnöki tisztségéről. Szíve csücskét, a MOGY-ot, Magyarország leghatalmasabb és legvonzóbb civil rendezvényét azonban az elkövetkező években sem akarta veszni hagyni, ezért a legfőbb látványosság, a történelmi élőkép megszervezését továbbra is magára vállalta.

A Magyarok Szövetsége azonban az idők során annyira kiüresedett, hogy az időközben róla elkészült wikipédiás szócikkben Vukics Ferencet meg sem említik. Talán nem szentségtörés kijelenteni, hogy ez körülbelül olyan képtelenség, mint a kereszténységről Jézus Krisztus említése nélkül szólni. Mindez végül mégiscsak a MOGY kimúlásához vezetett, 2013-ban tartották meg az utolsót, akkor is már Bösztörpusztáról Apajpusztára szorulva.

Mindezek fényében – vagy árnyékában – hogyan is hihettem volna, hogy akadhat még valaki, aki ennyi idő múltán is a MOGY feltámasztásáról álmodozik? S hogy ez a valaki ráadásul maga Vukics Ferenc, akit annak idején annyira kimerítettek a Magyarok Szövetsége megerősítésével, összetartásával és az országos gyűlések megszervezésével együtt járó teendők, hogy az egyik rendezvény alkalmával (történetesen épp a lemondását megelőzően) kis híján belehalt szakadatlan emberfeletti erőfeszítéseibe.

Habár a Szilaj Csikó munkatársi gárdája 2010 után is többé-kevésbé állva maradt, de élő és hatékony (azaz hatni képes) Magyarok Szövetsége híján felhagytunk a Szilaj Csikó hetenkénti előállításával, s helyette – ugyanazon a néven – egy szerény világhálós újság szerkesztésére vállalkoztunk. Időről időre, különféle szerkesztési nehézségekbe ütközve, felmerült a kérdés: van-e még értelme életben tartásának? Van-e még értelme önkéntes, ingyenes újságírói, hírszerkesztői ténykedésünknek? Ugyanis a mi szemszögünkből nézve Magyarországon és a digitális világban összességében kedvezően alakultak a dolgok.

A Fidesz-KDNP pártszövetség 2010. évi kétharmados győzelmével, Orbán Viktor újbóli miniszterelnöki tisztségével alaposan megrendülni látszott az a balliberális erőcsoportosulás, amely a rendszerváltozás óta hol leplezettebben, hol nyíltabban, de mindig hazaáruló és nemzetvesztő politikát folytatott. A mai napig elevenen él zsigereimben annak emléke, hogy mi, szilaj csikósok, a Magyarok Szövetsége tágas ernyője alatt, a szövetség tagjaival vállvetve valójában nemzeti függetlenségi harcot folytattunk. Még 2010–11-ben is, hiszen akkoriban még sem Orbán Viktoron, sem a Fidesz-KDNP-n nem látszott az a fajta rendíthetetlen nemzeti eltökéltség, amelyről aztán egyre-másra tanúbizonyságot adtak. A 2010-es választások idején – sokakkal egyetemben – még Vukics Ferenc is úgy gondolta, hogy egyik parlamenti párt képviselőjelöltjére sem érdemes szavazni, hiszen ők az Országházba bekerülvén már mindig pártérdekeket képviselnek a választóik érdeke helyett.

Úgy véltük, a magyarországi demokrácia elsősorban amiatt siklott ki, mert a civil társadalom nem volt elég erős és okos ahhoz, hogy a pártokat kellőképpen ellenőrizze és megfelelő irányba terelje, szorítsa, s hogy emiatt nincsenek olyan pártjaink és politikusaink, akik számára valóban a haza minden előtt. Legyen szó akár bel-, akár külpolitikáról, akár gazdaságról vagy kultúráról. Gyurcsányék gátlástalan népverése, nyílt hazaárulása, az Európai Unió rosszallásának teljes elmaradása abban a meggyőződésünkben erősített meg, hogy itt már csak egy erőteljes fellépés, egy kemény ellentámadás segíthet. A Jobbik akkori megerősödése, népszerűségének gyors növekedése is arra utalt, hogy az erőteljesen nemzeti érzelmű szavazók inkább benne látták a nemzeti radikalizmus s a nemzeti érdekek hiteles képviselőjét, semmint a Fidesz-KDNP-ben.

Csakhogy ez a megítélés a Fidesz újbóli kormányra kerülése után fokról fokra gyengült. Amikor a narancsos csapat hangosan kitessékelte az IMF-et, majd a kétharmada segítségével egyre több téren törte meg a balliberálisok nyomasztó túlsúlyát (például épp a médiában), emiatt pedig egyre többször keveredett nyílt összeütközésekbe a brüsszeli bürokratákkal, belőlem is szépen elszállt a korábbi erős vágyakozás: menjünk el Bösztörpusztára, s egyszerre több százezren tegyük nyilvánvalóvá, hogy mi aztán nem engedünk a magyar függetlenségből, nem engedünk a negyvennyolcból!

Amikor még nyomtatott hetilapunk létezett, erősen fűtött minket, szilaj csikósokat, az a tudat, hogy önkéntes újságunkban sok olyan dologról elsők között szólhatunk, amelyekről a főáramú média inkább jó nagyokat hallgatott. A következő években azonban megsokszorozódott a világháló hírforgalma, s egyre több igaz tényhez, véleményhez, elemzéshez lehetett szabadon hozzájutni.

Mindezek miatt éreztem úgy, hogy mára a MOGY is, s a Szilaj Csikó ottani szereplése is lényegében okafogyottá vált. Minek a hamvait abajgatni, megkísérelni haló poraiból feltámasztani? Azon túlmenően, hogy régi közös erőfeszítéseink és együttléteink hajdani örömeit ideig-óráig felidézzük, mi haszna, mi teteje van az egésznek?

Ki ellen gyűlünk? Ki ellen lázadunk?


Tisztelt Olvasó!

A Szilaj Csikó csapata végül mégis beszállt a MOGY-újság elkészítésébe.

Az még kevésnek bizonyult a meggyőzésemhez, hogy munkatársaim zöme azonnal igent mondott. „Csináljátok!”, vontam meg vállam. Vagy csinálják az ifjú barantások, hiszen egyik napról a másikra ragyogó honlapot varázsoltak elő a MOGY 2018 megtámogatásához, megszervezéséhez. Én inkább írom a következő könyvemet.

Az azonban erősen elgondolkodtatott, hogy fél évtizednyi szünet után is szinte egymással versengve bújtak elő a régi szervezők és régi önkéntesek, nyilván újabbakkal is kiegészülve. És az is erősen elgondolkodtatott, hogy kormányhatalmi körökben – ideértve a közmédiát is – milyen éles fordulatot vett a MOGY-hoz való hozzáállás. Korábban minden fontosabb vezető ajtaja rendre bezárult Vukics Ferenc orra előtt, és nem egyszer fordult elő, hogy már elkészült tudósítás lejátszását is megtiltották médiamunkatársak számára. S most? Magas rangú állami vezetők vállaltak MOGY-védnökséget, sorra jelentek meg híradások a közelgő eseményről, s számtalan médium jelezte részvételi szándékét a MOGY 2018-on.

Vajon mi történhetett? Mi változott meg annyira a kétezertizes évek eleje óta? Mi okozhatta a váratlan fordulatot?

Tisztelt Olvasó! Azt hiszem, nem tévedek, ha egyetlen évszámmal jelzem a gyökeres változás legfőbb forrását: 2015.

Az Európát megrengető migránsválság kezdete.

A 2015-tel kezdődő létfejlemények nemcsak Magyarországon, nemcsak Európában, de az egész világon más megvilágításba – mondhatni: éles reflektorfénybe – helyezték a közéleti szereplők viselkedését, megnyilvánulását. Hamar kiderült, hogy milyen tekintélyes pénzhatalmi, politikai és „civil” erők készek mozgásba lendülni avégett, hogy mielőbb letörjék a migrációval szemben védekezni kívánók erőfeszítéseit, függetlenségi törekvéseit. De az is kiderült, hogy ezekkel az erőkkel szemben a magyar kormányerőknek már csak teljesen nyílt sisakkal, mondhatni: leplezetlen nemzeti érdekképviselettel, leplezetlen nemzeti radikalizmussal lehet szembeszállni. Például Stop, Soros! törvénnyel meg alaptörvény-módosítással...

S végül az is kiderült, hogy Magyarországon a migrációs veszedelmek ellenében nemcsak a balliberális tábor nagy részére nem lehet számítani, de a még magukat korábban nemzeti radikálisként meghatározók jelentős részére sem. Ezért aztán a kormányzó erők figyelme egyre jobban kiterjedt azokra a nemzeti radikálisokra, akiknek ugyan mindig is sokat számított a maguk függetlensége, ám a haza függetlenségének megőrzése is éppen ennyire szívügyük maradt.

Ez vezetett el végül odáig, hogy olyan markáns személyiségek, mint pl. Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina, akik korábban szinte soha nem mutatkozhattak kormánnyal rokonszenvező médiumokban, az ez évi országos választáshoz közeledvén szinte médiasztárokká váltak. S ugyancsak ez vezethetett el oda, hogy Vukics Ferenc előtt is megnyíltak a politikusok és médiumok ajtói, s a MOGY előtt is megnyílt a nemzeti kegy- és zarándokhely, Ópusztaszer.

A MOGY hajdani megálmodója a tapogatózó megbeszélései és sajtószereplései során nyilvánvalóvá tette, hogy azt az irányt és azt a határozottságot, amely a mostani kormány nemzetpolitikáját jellemzi, maga is helyénvalónak és támogatandónak tartja.

S azt hiszem, a legtöbbünk ugyanígy van ezzel. Ezért most nem annyira a lázadás vágya terelt minket a Magyarok Országos Gyűlése felé, mint inkább a gyengéd féltés. Jöjjünk össze pár napra pár százezren a pusztában, erősítsük egymást lelkiekben, szellemiekben, hogy kellőképpen felvértezzük magunkat a ránk leselkedő nehéz évekre.
... https://www.szilajcsiko.hu/copy-of-to-2018-08-14-vdgy-megint-m

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Potápi: Minden magyar fontos

A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

„Senkiről nem mondunk le”

Potápi Árpád János kiemelte: a 15 milliós magyarságból 10 millióan élnek Magyarországon, nagyjából 2-3 millióan a Kárpát-medence egyéb országaiban, és hozzávetőlegesen 2,5 millióan a diaszpórában. „Senkiről sem mondunk le, és mindenkire számítunk” – hangoztatta. Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy a nemzetpolitikai intézkedéseknek köszönhetően egyre többen vállalják a magyarságukat és csatlakoznak a magyar nemzethez.

Fontosnak nevezte, hogy „megőrizzük és ápoljuk hagyományainkat, hogy büszkék legyünk származásunkra, magyarságunkra, és őseinkre. Ugyanakkor felelősségünk, hogy mindazt, amit megőriztünk, gyermekeinknek és unokáinknak is továbbadjuk” – fogalmazott. Kiemelte, hogy az elmúlt években sikerült megteremteni a magyar nemzet közjogi egységét, amit a nemzetpolitika új korszaka, a nemzetépítésé követ.

Gyalogosok bemutatója a Magyarok Országos Gyűlésén az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2018. augusztus 18-án. A rendezvényen háromszáz lovas, ezer gyalogos hagyományőrző jelenítette meg a magyar történelem legfontosabb mozzanatait. MTI Fotó: Mészáros János

„Együtt közösen elérhetjük, hogy a 21. század a gyarapodásnak, a nemzeti büszkeségnek, a nemzet megerősödésének évszázada legyen” – tette hozzá.

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a kapcsán az államtitkár felhívta a figyelmet: „nem szabad elfelejtenünk, hogy Magyarország mind a múltban, mind a jelenben egy többnemzetiségű ország”. Minden siker, amelyet az ország az elmúlt ezerszáz évben elért, az itt élő nemzetiségeknek is köszönhető, éppen ezért a magyar kormány mindig is minden segítséget megad nekik ahhoz, hogy kultúrájukat, őseik hagyományait és nyelvüket tovább tudják adni a későbbi nemzedékeknek – jelentette ki.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta: bárhol is élnek magyarok a nagyvilágban, számunkra augusztus 20-a, a magyar állam születésének napja, március 15-e és október 23-a mind olyan ünnep, amely alkalmat ad a nemzeti összefogás megerősítésére. Augusztus 20-át kiemelkedő jelentőségűnek nevezte, hiszen mint mondta, „nemcsak állami és nemzeti ünnep, hanem a magyar folklórban gyökeredzik, amelyhez erősen kötődik a magyarság. Talán az egyetlen olyan nemzeti ünnepünk, amelyet tömegek ünnepelnek” – fogalmazott.

Organikus közösségbe kell tömörülni

Vukics Ferenc, a Magyarok Országos Gyűlésének főszervezője elmondta, a hatodik alkalommal megszervezett találkozóra mintegy 1200 önkéntes „építette fel a rendezvényt”, megvalósításban pedig 841 szervezet képviseltette magát. Hangsúlyozta, hogy a magyaroknak alulról jövő, organikus közösségekbe kell tömörülniük, szerveződniük. Meg kell mutatni a világnak, hogy az itt lévő civil társadalom szereti Magyarországot, a magyar nyelvet és kultúrát, a magyar nemzetet – tette hozzá.

Az augusztus 17. és 19. között megszervezett 6. Magyarok Országos Gyűlés fő témái között a nemzetgyarapodás, a magyar családok és a V4 civil közösségi együttműködése szerepelt.
... https://www.hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2018/08/19/potapi-minden-magyar-fontos/

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Moldvai táncházba zenészek jelentkezését várjuk
http://www.bosztor.hu/single-post/2018/08/16/Moldvai-tanchazba-zeneszek-jelentkezeset-varjuk
2018/08/16 | MOGY

Várjuk olyan népzenészek jelentkezését, akik augusztus 17-18-19-én, vagy akár csak az egyik nap, A Magyarok Országos Gyűlésén az esti táncházban szívesen zenélnének! Főleg a moldvai dallamok lesznek a középpontban!

Jelentkezni lehet:
Vass Tünde
Tel.: +36 30 898 1544

Válasz

M Imre üzente 5 éve

MOGY - Magyarok Országos Gyűlése

A #MOGY2018-as rendezvényre a BELÉPÉS és a SÁTRAZÁS ingyenes, a parkolási díjakról itt írtunk: https://m.facebook.com/notes/1019421224898186
Ne feledjétek, mától már lehet utazni a 33%-os alkalmi menettérti kedvezménnyel:
http://bit.ly/mogy18mav33

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Kedves vonatozó utazóközönség! Ne feledjétek, 2018.08.16 (csüt.) 00:00 órától már igénybe tudjátok venni a 33%-os ALKALMI MENETTÉRTI kedvezményt! Részletek:
http://www.bosztor.hu/single-post/2018/08/09/Vasuti-kedvezmeny-a-rendezvenyre-latogatoknak

FONTOS TUDNIVALÓK:

-- A bélyegeztetés a rendezvény helyszínén az információs ponton történik 2018. 08. 17–én 8:00 órától 2018. 08. 19–én 24:00 óráig folyamatosan.

-- A visszaúton csak a MOGY-on lepecsételt menettérti jegyet fogadják el a kalauzok. A kedvezmény csak oda- vagy csak visszaútra NEM vehető igénybe!

-- A kedvezményes árú alkalmi menettérti jegy kizárólag 2. kocsiosztályra váltható. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú 2. és 1. kocsiosztály-különbözeti díjat ki kell fizetni.

-- Az ilyen típusú jegyet csak a pénztárakban tudjátok megvenni, AUTOMATÁKBÓL NEM!

-- Az "alkalmi menettérti jegy" érvényessége megegyezik a teljesárú menettérti jegy érvénytartamával, azzal az eltéréssel, hogy az odautazás legkorábban a rendezvény első napját megelőző nap (azaz 2018. 08. 16–án) 00.00 órától kezdhető meg, a visszautazást a rendezvények utolsó napját követő nap (azaz 2018. 08. 20–án) 24.00 óráig be kell fejezni.

Az összes tudnivalóról, részletesen a MÁV-START honlapján lehet tájékozódni itt.
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vi-magyarok-orszagos-gyulese-mogy

-----

MOGY - Magyarok Országos Gyűlése - Rendezvény ÖNKÉNTESEK! Ügyeljetek, mert ennek igénybevétele esetén hétfő éjfélig vissza is kell érnetek a kiindulási állomásra! Aki kedden vagy utána is marad bontani, annak már nem jó ez!

Válasz

M Imre üzente 5 éve

SOS! Tudnátok segíteni?
Ahonnan lelátókat ígértek számunkra, sajnos visszamondták... ÚJRATERVEZÉS! Szeretnénk minél több látogató számára láthatóvá tenni a Történelmi Élőkép mozzanatait. Ehhez fontosak lennének a lelátók. Arra gondoltunk, hogy ha kapunk szalmabála tömböket, abból nem csak kényelmes ülőalkalmatosságot, de a gyerekek számára páratlan játékteret is kialakíthatnánk... vagy ők saját maguknak!

KÉRDÉS!
Találunk-e olyan gazdákat, termelőket, akik fel tudnak ajánlani számunkra több száz kocka bálát (de a kerek is jó), amit épségben visszaszolgáltatunk, a sérülteket kifizetjük!

Jelentkezni Négyesi Erikánál kellene:
+36 20 221 3470

Már az is nagy segítség, ha gyorsan sokfelé megosztjuk, beszélünk gazdászokkal, termelőkkel, agráriumban dolgozókkal.

Köszönjük!

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Ahol magyarnak lenni valóban büszke gyönyörűség - 2018/08/07

Vajon hol vannak a nemzetben gondolkodó szakszervezetek, műhelyek, tudósok, művészek és alkotók? Hol vannak a hazájukért önkéntesen dolgozó magyar emberek? Hol vannak a valódi civilek, akik mögött nem pénz és hatalom áll, hanem szorgalom, kitartás és önfeláldozás?

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2018. 08. 17-től 19-ig összegyűlnek Ópusztaszeren, a MOGY-on. Volt olyan év, hogy 70.000-en, de volt, hogy 320.000-en tapostuk a puszta porát. Igen, jól olvassák. Ilyen sokan voltunk és mégis milyen kevesen hallottak rólunk. Teljes médiacsend volt körülöttünk. Akik viszont már egyszer is voltak ott, azok nosztalgiázva emlegetik Tóth Jóska bácsit, aki markolójával 14 órán keresztül zötyögött a rendezvényre minden évben, hogy segítse a favár felépítését.

Összekacsintva idézik fel a dunaszerdahelyi Bugár Gyuri kisbíró hangját, aki kisdobjával fáradhatatlanul hozta-vitte a híreket.

Öt év kihagyás után idén újra találkozunk. Megszervezzük Hazánk egyik legnagyobb kézműves vásárát és több, mint 600 programmal várjuk a látogatókat. Tizenegy tematikus sátorban zajlanak az előadások. 280 előadó segít, hogy közösségeink megtalálják a magyar válaszokat korunk problémáira.

Kevés gyermek születik Magyarországon, a családok szétesnek. A fiatalok későn kezdik önálló életüket, nehezen találják meg társukat. – A Család Sátorban szó esik a gyermeknevelésről, a felnőtté válásról, a genderlobbiról és a sokgyermekes családmodellről. Ott lesznek a Három királyfi, három királylány mozgalom képviselői. Orvosok, művészek, közéleti személyiségek mondják el gondolataikat az ideális családról. A Hozz világra még egy magyart mozgalom alapítója, Budaházy Edda tart előadást a gyermektelenek lázadásáról. Ebbe a sátorba várjuk a családosokat, a családra vágyókat.

Akik a gyerkőceikkel érkeznek, azoknak a Mese Sátorban biztosítunk mindhárom napon programokat. A kicsikre kézműves foglalkozások, mesélők és zenés előadások várnak, a nagyokra pedig egy kincskereső játék a rendezvény területén.

A keresztény értékrendet, melyre Európa épült, sokan nem ismerik, megkérdőjelezik, támadják. – Ennek védelmében felállításra kerül egy Keresztény Magyarország Sátor, ahová elhívtuk történelmi egyházaink képviselőit. Ökomenikus istentiszteletnek, szentmisének és keresztelőnek is helyet ad ez a sátor. Gellért Ottó atya a Fatimai Szűz magyarokról szóló üzenetéről beszél, Pajor András atya előadásának címe pedig: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.

Baráti és testvéri népek viszálykodnak egymással. – A Visegrádi Négyek Sátorban civil szinten is keressük a kapcsolatokat. Lengyel, olasz, cseh és szlovák közösségekkel és küldöttekkel lesz lehetőség a párbeszédre. Incze Nikoletta a politikai iszlámot mutatja be nekünk, Kiszelly Zoltán és Nógrádi György pedig a migrációról tart előadást. Gaudi-Nagy Tamás a magyar nemzet jogvédelméről, Drábik János be nem gyógyult sebünkről, Trianonról, Boros Imre pedig a pénzfegyverekről beszél.

Szépen csomagolt szemetet, felesleges tárgyakat vásárolunk, aminek hulladéka lassan megfolyt minket. Elpusztítjuk az életet magunk körül. Emberi fogyasztásra szinte alkalmatlan az étel, melyet az asztalunkra teszünk. – A Fenntarthatóság Útján Sátorban három napon keresztül pódium beszélgetéseken tanulhatunk a hozzáértőktől. Szó lesz a gyógynövényekről, a hazai termékekről, az ifjúságról, a tudatos vásárlásról, az egészséges életről, az újrahasznosításról és a vidéki élet lehetőségeiről. Papp Lajos - szívsebész, Hetesi Zsolt – fizikus és Kerekes Sándor – környezetgazdász előadásai és beszélgetései gazdagítják a sátor programját.

A média megállás nélkül mérgezi az agyunkat. Álhírekkel, celebekkel, törpe sorsok mutogatásával rontja a közízlést. Ki akarja azt a szabados, erkölcstelen és perverz életet élni, melyet a rap klipekben és magazinműsorokban látunk? – Mi nem. A Baranta Sátorban bemutatunk egy egészséges életszemléletet és a magyar testi kultúrát. Egy jól működő, szerves közösség életét tekintheti meg a látogató.

A színpadi fellépők (programjaik itt) magyar népzenészek, magyar táncegyüttesek és magyar zenekarok. Péntek a Vágtázó csodaszarvas, valamint Szarka Tamás & Ghymes, szombaton a Makám és FankaDeli, vasárnap pedig a Dobogókő zenekar lép fel. Minden este táncházzal zárul, ami hajnalig tart, vagy ameddig a lábak bírják.

Múltunknak számos tisztázatlan kérdése van. A közoktatás tankönyveiben a kommunista időkből itt felejtett hazugságok szerepelnek. - Ezek tisztázása még sok feladatot ró ránk, ezért állítjuk fel a Történelem- és a Testvérnépek Sátrat. Pár témát kiragadva: őstörténet, honfoglalás, lovas nomádok, Szent Korona-tan, tatárjárás, Trianon, Mátyás király, 1848-49-es szabadságharc és a délvidéki mészárlások. Az előadók a teljesség igénye nélkül: Grandpierre Attila, Raffay Ernő, Varga Tibor, Jelenczki István és Szántai Lajos. Dr. Kahar Barut, ujgur-amerikai történész és nyelvész, a Yale Egyetem professzora szombaton a hunok és magyarok kapcsolatáról, Dr. Kurban Vali, ujgur-amerikai archeológus a Tarim-medencéről és a Takla-Makám sivatag magyar vonatkozásairól tart előadást.

Megoldatlan problémák vannak a kulturális életben. Az irodalom, a sajtó, a színház és a filmgyártás magyar megoldásokra vár. És már mióta vár? – A Könyv és Sajtó Sátorban a hazai média jeles képviselői mondják el gondolataikat ebben a témakörben. Szó lesz a nemzeti újságírásról, a szabadkőművességről, a médiamanipulációs eszközökről, Soros Györgyről, Wass Albert életművéről, a haditudósításról, a magyar tudományról és Csurka Istvánról. Néhány az előadók közül: Raffay Ernő, Marosi Antal, Gajdics Ottó, Bethlen Farkas, Jurák Kata és Szarvas Szilveszter. A Testvérnépek Sátorban levetítésre kerül Csáji László Koppány filmje, a Lovas nomádok utódai Indiában.

A magyar színházi világot is reméljük inspirálja a pusztában lejátszódó színi előadás, a Történelmi Élőkép, ahol ezer gyalogos hagyományőrző és barantás, valamint több száz lovas játszik el egy történelmi csatát.

Akik szeretnének részt venni a magyar borok és pálinkák találkozóján, az országos íjásztalálkozón, az ország egyik legnagyobb kézműves vásárán, azokat várjuk szeretettel 2018. 08. 17–én, péntek reggel. Mi már egy héttel korábban kimegyünk a pusztába és több százan építjük fel a rendezvényt. Akik önkéntes munkájukkal segítenék a MOGY-ot, azokat 2018. 08. 10-től várjuk. Jelentkezni ill. regisztrálni a honlapunkon itt lehet.

http://www.bosztor.hu/single-post/2018/08/07/Ahol-magyarnak-lenni-buszke-gyonyoruseg
Fogarasi Mihály

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Teherautót és markoló kapacitást keresünk - 2018/08/08

​​Folynak az előkészítő munkán az Emlékparkban, de egy új problémával szembesültünk. A park területén néhány helyen nagy mennyiségű törmelék van felhalmozva, ami akadályozza a látogatói tábornak helyet adó tisztások kitakarítását. Arra kérlek benneteket, hogy aki markoló, rakódó és teherautó kapacitást tud a rendelkezésünkre bocsátani az elkövetkező öt napban az jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 20-341-2778
... http://www.bosztor.hu/single-post/2018/08/08/teherauto-es-markolo-kapacitast-kersunk

Válasz

M Imre üzente 5 éve

A Panoráma Világklub 2018. 08. 18–án külön buszt szervez Ópusztaszerre. A busz reggel 8 órakor indul Budapestről, a SYMA Rendezvényközpont Ifjúság út 2. sz. alatti bejáratánál (Papp László Sportaréna mögött) lévő parkolóból és várhatóan 20 órakor indul vissza Budapestre.
... http://www.bosztor.hu/single-post/2018/08/05/Busz-indul-Budapestrol-a-Opusztaszerre

Részvételi díj:

-- a Panoráma Világklub tagjainak : 4 000 Ft/fő

-- érvényes tagsági igazolvánnyal nem rendelkezőknek: 5 000 Ft/fő.

Jelentkezni lehet válaszlevélben (mail@vilagklub.com címen), az adatok megadásával.

Tárgy: Ezúton jelentkezem a 2018. augusztus 18-i ópusztaszeri útra:

Név:
Email cím:
Mobiltelefon:

Válasz

M Imre üzente 5 éve

https://www.mediaklikk.hu/video/hetvegi-belepo-2018-08-04-i-adas
33:20

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Ejnye Buksi, hol a gazdád? Avagy a #MOGYházirend már PDF formátumban is elérhető:
https://drive.google.com/file/d/1mZl_-H8f3VBUx5RD_cfLxp0BNljmka6E/view
Ha valami hiányzik belőle vagy elírást láttok, kérjük jelezzétek! Köszönjük!

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Vukics Ferenc lesz a vendége (2018. 08. 04–én 10:30-kor) az M5 Hétvégi Belépő c. műsorának. A Magyarok Országos Gyűlése főszervezője a beszélgetés során megköszöni meg a munkáját annak a közel ezer közösségnek, akik segítséget nyújtottak az idei találkozó megszervezésében. A műsorban szó esik a leglényegesebb célokról és a civil közösségi műhelyek munkájának fontosságáról is.

Az adás nézhető,
https://www.mediaklikk.hu/video/hetvegi-belepo-2018-08-04-i-adas/
és rákeresve visszanézhető:
https://www.mediaklikk.hu/talalati-lista

Válasz

M Imre üzente 5 éve

MOGY - Magyarok Országos Gyűlése - Rendezvény

Folynak az egyeztetések és műszaki szemlézések az Ópusztaszeri Emlékparkban! No meg még egy jó hír:

2018. 08. 01–én hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá az Országos Baranta Szövetség a Vitézi Renddel, az Eleven XI. Polgárőr Egyesülettel és a Duna Menti Önkéntes Mentő, Vízimentő és Tűzoltó Egyesülettel.

A felek kinyilatkoztatták, hogy A Magyarok Országos Gyűlésének céljaival, eszmeiségével egyetértenek. A nemzeti civil közösségek fejlesztése és megerősítése érdekében vállalt feladataikat a legjobb tudásuknak megfelelően hajtják végre. A felek szakmai együttműködési kötelezettséget vállalnak a mindenkori Magyarok Országos Gyűlésének megrendezése során. A megállapodás során a felek kifejezték azon szándékukat, hogy a jövőben más területeken is együttműködnek és az addig elért eredmények további folyamatos fenntartását saját eszközeikkel támogatják.

Példamutató összefogásukat ezúton is köszönjük.

Válasz

M Imre üzente 5 éve

A veterán autósok közössége is készül a Magyarok Országos Gyűlésére. Székesfehérvárról, Pécsről, Budapestről és Hódmezővásárhelyről szerveznek veterán autós túrát Ópusztaszerre.

A megérkező veterán autósok a rendezvény központjában kapnak parkolóhelyet, hogy a nagyközönség is megcsodálhassa a régi idők autócsodáit.

https://www.bosztor.hu/single-post/2018/07/21/Veteran-autosok-kozossegi-turaja-a-MOGY-ra
Kapcsolat:
Németh Tamás
Tel.: +36 70 312 7798
Email.: nemethtamas@vrt.hu

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Attila film promóciós anyagait forgatják a MOGY-on - 2018/07/21

Az ETALON produkció
http://www.etalonprodukcio.hu/
nemrégiben egy nagyszabású vállalkozásba fogott. Hiteles módon kívánnak a nagy hun uralkodóról filmet készíteni. El szeretnék oszlatni az Attila nagykirállyal kapcsolatos hiedelmeket és előítéleteket.

A produkció érdekessége, hogy számos ismert magyar hagyományőrzővel és barantással is találkozhatunk majd a forgatások során, akik szakmai segítséget nyújtanak a film elkészítéséhez. A Magyarok Országos Gyűlése Történelmi Élőképének szereplői is megjelenek majd Bárány Krisztián rendező és Gregus Dezső operatőr beharangozó anyagaiban.

https://www.bosztor.hu/single-post/2018/07/21/Attila-film-promocios-anyagait-forgatjak-a-MOGY-on
(képekkel)

Válasz

M Imre üzente 5 éve

Felhívás! - 2018/07/21

Kedves Magyar ember!

Emlékszel még a M.O.GY.-ra? Öt alkalommal találkoztunk a pusztában. Megismertük egymást, és barátságok köttettek. Hatalmas rendezvényt hívtunk életre tiszta lélekkel, tenni akarással. Sok ember dolgozott az építkezéseken ingyen, hogy mi mindannyian jól érezhessük magunkat, és megmutassuk a gyermekeinknek, a MAGYAR tud, ha akar, ha értékét látja.

Ezeket a dolgos embereket hálából megetettük, megitattuk. Most újra tenni akarásra hívunk mindenkit! Újítsuk meg ismeretségeinket, barátságainkat 2018 augusztus 17-19.-én megtartjuk a 6. M.O.GY-ot, Ópusztaszeren.


Ismét sokan fáradoznak, dolgoznak azért, hogy mi mindannyian jól érezhessük magunkat egymás társaságában. És ezért mi cserébe ismét vendégül látjuk a dolgos kezek gazdáit. Sok kicsi sokra megy! Főzzük meg a kő levesünket, hogy száj éhesen ne maradjon! Kérünk minden jó Magyar embert, hogy adjuk össze a kondérba valót. A kulcsár a következőket kéri tőlünk:

-- Zöldségek, krumpli, sárgarépa, fehérrépa, szárazbab, paprika, paradicsom, uborka, stb. Minden ami főve vagy nyersen ehető.

-- Egy kis hús féle, kolbász, sonka vagy szalonna is jól jönne, már csak az íze végett is.

-- Ha valakinél akad egy pár gyümölcstől roskadozó fa, vagy piros belű édes magyar dinnye, bizony azt is jó szívvel fogadjuk.

Étel ital adományokkal kapcsolatosan keressétek Illés Erikát a 06-30-9399521-es számon, vagy Négyesi Erikát a 06-20-2213470-es számon.


Végezetül, szólnék pár szót a várról! Gyermekeink nagy örömére, évről évre újra és újra felépítettünk egy nagy fa várat. Ezt idén is meg kell tennünk, a magunk, és gyermekeink kedvéért. Ezért hát arra buzdítok mindenkit, hogy szedjük össze amink csak van, deszka, gerenda, vagy léc, és ha nélkülözni tudjuk juttassuk el Ópusztaszerre a vár építőkhöz. Bizonyára minden településen akad egy jelentkező aki odaszállítja.

Hiszen MAGYAROK vagyunk! Akkor pedig bennünk van a tiszta szív és tenni akarás.
Fa anyaggal kapcsolatosan keressétek az építésvezetőt.



Keresztes László
telefon: 06 30 971 7372

Rakota László
telefon: 06 20 932 4684


https://www.bosztor.hu/single-post/2018/07/21/felhivas-mogy-opusztaszer
Az eddigi felajánlásokat ez úton is hálásan köszönjük!

Négyesi Erika és
a szervezők

Válasz

M Imre üzente 5 éve

A Somogyi György (somogyigyorgy.hu) fotós által készült képek, mintegy képzeletbeli kiállításként is, betekintést nyújtanak a 2009-ben Bösztörpusztán megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén (MOGY) átélt élményekbe. Ennek újraélésre invitálunk mindenkit 2018. 08. 17-19. között Ópusztaszerre!
https://www.youtube.com/watch?v=w7KEulXfLAE
https://www.bosztor.hu/single-post/2018/07/13/A-kapolna-somogyi-gyorgy-fotokiallitasa

Válasz

M Imre üzente 5 éve

MOGY - Magyarok Országos Gyűlése - Rendezvény

"... úgy gondoljuk, hogy az önkéntes alapon elvégzett munka, amit a saját magunk elhatározásából végzünk el, az közösséget formál. Ráadásul megmutatja, hogy hogy működik egy nemzet." - Vukics Ferenc beszélgetett Magyar Gáborral a MOGY múltjáról, jelenéről és a célokról:
https://www.bosztor.hu/single-post/2018/07/13/MOGY-a-Polgari-Mulatoban
A Kossuth rádió Igéző című műsorában 2018.07.10-én elhangzottakat pedig itt tudjátok visszahallgatni:
https://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2018-07-10_22-57-00&enddate=2018-07-10_23-10-00&ch=mr1

Válasz

M Imre üzente 5 éve

lőzmény:

Megtisztelő javaslat érkezett
https://www.bosztor.hu/single-post/2018/06/01/megtisztelo-javaslat-erkezett
2018/06/01
Szerző: Vukics Ferenc

Tisztelt Barátaim!

Az egyik szemem sír, a másik nevet.

Nagyon jól haladunk a rendezvény szervezésével. Több mit ezer önkéntesünk van. Eddig háromszáz településről érkeznek közösségek szervezett módon a rendezvényre. Tudósok, művészek, pedagógusok, hagyományőrzők ezrei jelennek meg a Magyarok Országos Gyűlésén - a Magyar Közösségek Országgyűlésén. Jól haladnak a tárgyalások az állami szereplők és a valódi magyar civil közösségek közötti együttműködést elősegítő kerekasztal-megbeszélésekkel és konferenciákkal kapcsolatban. Nyolc előadósátorban hallgathatjuk majd nemzetünk kiválóságait. Kiváló kapcsolat alakult ki a megyével és szerte az országban nagyon sok magyar önkormányzat kész segítséget adni a rendezvény megvalósítása érdekében.

Tegnap keltezett levelében Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója arra tett ígéretet, hogy a Magyarok Országos Gyűlése - Magyar Közösségek Országgyűlésének megvalósítása érdekében a rendelkezésre álló erőforrásokat mozgósítja és személyesen fog együttműködni a szervező csapattal.

Egy nagyon megtisztelő javaslatot közvetített felénk. Véleménye szerint a Magyarok Országos Gyűlése - Magyar Közösségek Országgyűlésének méltóbb helyszíne lehetne az Ópusztaszeri Történelmi Emlékpark, mivel eleve a magyarság nemzeti összetartozását erősítése érdekében jött létre.

A településről Anonymus írja a Gesta Hungarorumban, hogy Árpád és a vezérek itt ejtették szerét az ország minden dolgának. Ezt az eseményt azóta is első országgyűlésként is emlegetik. A hely szakrális jelentőségét az is bizonyítja, hogy itt épült monostor az Alföld leggazdagabb, legnagyobb monostora volt. A monostor mellett elődeink 1896-ban, a Honfoglalás 1000 éves évfordulójára, a Millenniumra emlékművet emeltek.

Védnökeink és segítőink egy része szerint Bösztörpuszta eredetisége és szeretete mellett meggondolandó, hogy a Magyarok Országos Gyűlése - Magyar Közösségek Országgyűlése az első országgyűlés szakrális helyszínén folytassa tovább magyar közösségépítő tevékenységét. Meglátásuk szerint a rendezvényen eddig dolgozó emberek és közösségek munkájának elismerését jelenti, hogy a SZER az első SZER helyszínén töltheti be küldetését. A időpont szabad. Az emlékpark vagyonkezelői viszonyai egyszerűek és egységesek (Bösztörön ma tizenhét (!) szereplővel kell egyeztetni három hónap alatt és két pályázattal kapcsolatos építkezés miatt több részlete teljes lezárásra kerül). Területén saját vízmű és megfelelő áramforrás van. Az emlékpark infrastruktúrájának kiépítettsége komoly költségcsökkentő tényező lehet. A rendelkezésre álló alapterület 35 hektár. Természetvédelmi szempontból szintén megfelelő a helyszín. A Natura 2000 területnek és a nemzeti parki törzsterületnek nem része az Emlékpark. A parkoltatás a Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében lévő szomszédos gyepterületeken megoldható. Ebben minden segítséget megkapunk. A Feszty-körkép, az Árpád-emlékmű elődeink tisztelgéséről tanúskodik. Az eredeti tervek szerint egy monumentális Árpád-templom is itt került volna felépítésre, ha a háborúk el nem mosták volna az emberi jóakaratot.

Szeretjük Bösztörpusztát. A szívünkhöz nőtt. Tiszteljük és becsüljük elődeink Ópusztaszerét. Megtisztelő a javaslat. A MOGY-ért dolgozó emberek munkájának komoly elismerése mindez. A végső döntéshez azonban kérjük a véleményeteket!

Véleményeiteket várjuk a barantaszovetseg@gmail.com címre.

Vukics Ferenc
főszervező

Válasz

M Imre üzente 5 éve

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a MOGY fővédnöke
https://www.bosztor.hu/single-post/2018/06/05/nemzetpolitikaert-felelos-allamtitkar-a-mogy-fovednoke
2018/06/05
Szerző: MOGY

Ma délben az Országos Baranta Szövetség elnökét Vukics Ferencet fogadta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Az államtitkár Úr elfogadta az Országos Baranta Szövetség felkérését. Fővédnökünk 2018.08.18.-án szombaton személyesen vesz részt a történelmi élőkép elindításában és elvállata a rendezvényen megrendezésre kerülő nemzetpolitikai kerekasztal meghívását is. A Szövetség vezetése azért döntött az államtitkár Úr felkérése mellett, mert segítőkészségét a magyar nemzeti közösségek évek óta megtapasztalhatták. Ő indította el a Kőrösi Csoma Sándor Programot (KCSP), amelynek célja a világban szétszórtságban, diaszpórában élő magyarság támogatása és közösségi életének erősítése. 2015-ben indította a Petőfi Sándor Programot (PSP), amelynek középpontjában a Kárpát-medencei szórványban élő magyarság felkarolása és segítése áll.Segítségével Kárpát-medencei óvodafejlesztési program indult, az ő kezdeményezésére támogatja a kormányzat a külhoni hétvégi magyar iskolákat, amelyek jelentősen hozzájárulnak a magyar identitás megőrzéséhez.

Válasz